Middag med "vanliga" jobbet...

Var ute igår med kollegorna på mitt ordinarie jobb och som vanligt var det superhemligt vart tillställningen skulle vara tills sista stund. Jag fick tillslut reda på att det var på Långholmen och eftersom jag inte kunde komma dit i tid slapp jag bli fånge och inlåst den här gången. Har varit där en gång tidigare. Aktiviteterna går ut på att lagen får uppdrag som liknar "Fångarna på fortet" och så blir man iklädd svart/vit randiga kläder och en matchande mössa.   Förrätten var utsökt, varmrätten ok och efterrätten inte ätbar, hoppade den. En kanontrevlig kväll blev det. 


Bilder från tävlingen!

De här fina bilderna har min medryttare Martina tagit på Sixten från LB:n, vem visste att hon är en sådan duktig fotograf också!
image38

image39image40

Mors dag

Man kan nog säga att altanen som maken nästan byggt färdigt den här helgen är som en mors dags present. Den blir stor som en dansbana ;0) och nyss mumlade han något om att det var mycket mygg där på baksidan och han hade en idé om att sätta upp något slags jättelikt myggnät, han kanske har fått solsting?

Jag har även hunnit med lite kläd shopping på egenhand (vilken lyx!) så det blev väl också någon slags morsdags present. Brukar tycka att det är hopplöst att prova jeans men jag fick proffsig hjälp av en duktig tjej på JC så tillslut hittade jag ett par som satt perfekt! Det blev ett par Dieseljeans i en mellanblå nyans, jättesnygga. Köpte även två toppar som var riktigt snygga, men sen fick det räcka för den här gången.


Jobbade i baren i onsdags...

Stod själv i baren för första gången på hotellet och det gick rätt så bra och var riktigt roligt. Jag är ju pinsamt dålig på sprit och drinkar, vet knappt vad alla spritflaskor innehåller och än mindre vad det ska användas till. Det kom fram en kvinna som ville ha Campari (tror jag det var) och jag tog fram ett Martini glas och hällde upp fyra centiliter som var den mängd hon ville ha. Ställde upp glaset på disken och hon sa: Men ska jag inte få något annat i också, soda tillexempel? Jovisst självklart sa jag och försökte låtsas som om det var precis vad jag var påväg att hämta. Soda, ok vad sjutton är det nu då? tänkte jag och sprang in i köket och frågade tjejerna där. Seacrest skulle det stå på flaskan fick jag till svar. Letade i kylarna och hittade den och fyllde på i glaset. Tror att det är bäst att jag försöker skaffa mig en drinkbok och läsa på lite för att slippa känna mig så vilsen i drinkdjungeln...

Gamla Volvon såld till SVT

Vår näst äldsta Volvo (-79) ska bli tv-kändis! SVT ringde på vår till salu annons för att de behövde just en sån bil till en dokumentär som ska spelas in. Maken trodde att någon kompis ringde och drev med honom först. Ja menar, först ringer en karl från Berlin och säger att han vill köpa bilen sen en pastor från Knutby och sedan SVT, hur sannolikt är det? Fast karriären för bilen blir kort för den ska tydligen krockas rätt ordentligt och kommer nog inte kunna köras efteråt. Det blir nog bara skrot kvar men vad gör man inte för konsten...


Sixten tävlingsdebut igår...

Han skötte sig exemplariskt lilla hästen i dressyrprogrammet igår! Klassen var LB:2 och de fick 172 poäng (57%) och hamnade på 16:e plats. Mycket bra med tanke på hur kort tid han varit igång och att det var första gången han tävlade. Han har ju dessutom bara stått hos fodervärden i fyra månader, bra jobbat båda två Malin och Sixten! 

Kört minibuss

Igår fick jag lära mig transportdelen av jobbet som innebär att man åker till Arlanda och hämtar hotellgäster. Faktiskt rätt roligt, jag gillar ju att köra bil. Hotellet har speciella upphämtningsplatser på Arlanda så när man väl lärt sig var de är och hittar dit så känns just den delen av jobbet ganska lätt. Igår stod jag periodvis ensam i baren och det var lite klurigare. Märkte att jag hade svårt att komma ihåg vem som beställt vilken mat. Och vem visste att det skulle vara en hel vetenskap att göra en kopp cappuchino? Man ska tydligen värma upp mjölken till 55 grader och se till att det kommer luftbubblor, men de får inte vara för stora.


Börjat "pimpa" uteplatsen idag

Får besök av Nina på torsdag och då kommer vi kanske vilja sitta ute på verandan och fika på dan tänkte jag. Men uteplatsen såg för bedrövlig ut och inte alls som i mitt dagdrömmeri så idag tog jag tag i det och åkte och skaffade lite pelargoner som jag tvingade maken att plantera i krukor. Själv låg jag på soffan och åt praliner, ha,ha nejdå jag stod för matlagningen faktiskt. Tittade även på fina utemöbler i trä samt några i metall/mosaik och tror att vi bestämt oss för de senare. Plast är ju billigare men ack så bedrövliga de ser ut (oftast). Men utemöblerna vägde typ ett ton och jag var ensam med barnen och jag insåg att det inte skulle fungera att få dem med sig just idag, grrrr. Imorrn ska jag städa undan alla pulkor och annat skräp som ligger där på altanen samt skura av farstukvisten (heter det så?) för den är smutsig. Möblerna hämtar maken imorrn, hoppas de blir snygga på plats! Mer tips på hur man får en fin uteplats någon? 

Jobbade igår

Igår var det mitt tredje arbetspass i rad i hotellets kök. Igår var jag helt själv hela kvällen och ett tag blev det riktigt körigt med många beställningar på en gång och en kylanläggningsfläkt som blåste iväg beställningarna! Som tur var styrde Emma upp det hela, hon brukar jobba i köket men hade baren nu. Gjorde åtskilliga Cesarsallader som tar tid och lyckades välta ut en hink med cesardressing över delar av kylarna och golvet. Halkigt blev det! Lyckades också med att bränna mig på handen när jag rostade vitlöksbröd och lyckades bränna ett till en kolbit. Det här med dricks är ju en trevlig sak som jag inte riktigt räknat med att man kunde få men i förrgår fick jag 105 kr med mig hem i dricks, nice.


Sixten kom med på tävlingen!

Åh vad kul, nu ska Sixten göra sin tävlingdebut i en LB:2 på söndag. Ska såklart åka och titta fast Malin nog inte vill ha mig där ;o) men det är klart jag vill se! Det är på Högvreten, en privat ridskola där jag tidigare har ridit lektioner innan jag köpte Sixten. Ska bli så spännande att se vad domarna säger om honom, har bara ridit programridning en gång tidigare som alltså inte var någon riktig tävling.

Jobbade igår på hotellet

Fick börja med att lära mig restaurangen igår kväll och först var det väldigt lugnt men vid halv sju började det komma folk. Blev rätt så stressigt under några timmar och efteråt sa arbetskollegorna att det hade varit  ganska lugnt. Oj jag undrar hur det är när det är fullt med folk och man ska stå där ensam! Vilket jag ska göra ikväll, gulp. Att stå i baren får jag nog lära mig senare men där verkar det svårt att komma ihåg alla beställningar och registrera det i datorn och bära ut maten till rätt person. Man har det ju himla bra på vanliga kontorsjobbet ändå.... 


Skaffat extraknäck

Var på arbetsintervju häromdagen på ett hotell som sökte extrapersonal och jag fick det! Imorgon ska jag börja och även jobba i helgen. Jag har varit hemma (föräldraledig för er som inte vet) så länge nu så jag tycker att det är värsta happeningen att få jobba! Fast jag måste medge att jag känner mig en smula nervös...Återkommer om hur det gick och om jag får vara kvar hi,hi.

Sixten anmäld till tävling

Pratade med Malin, Sixtens fodervärd igår och hon berättade att han blivit så stadig i formen bara plötsligt en dag ramlade poletten ner. Som tur är har det hållit i sig också! Orkar stanna kvar i form i övergångar, ja praktiskt taget hela tiden. Han har tydligen också fått ett rejält muskulöst kors (själva baken uppepå för er oinvigda). Den 18:e maj har Malin anmält sig till en LB klass tror jag det var, men hon trodde inte att de skulle komma med. Återkommer om det om de kommer till start, det skulle vara kul. De har fortsatt att jobba med galoppombyte i språnget och det verkar fungera bra.

Själv har jag införskaffat mig ett par vita ridbyxor idag, planerar att komma ut och tävla i slutet på augusti om allt stämmer med ridningen. Längtar så till pålle kommer hem, nu är det mindre än två månader kvar, nedräkning! 

Grodyngel och strömavbrott

Idag har vi varit på dammexpedition med en klasskompis till Isak och hans mamma. Målet var att få med sig några vatteninsekter med sig hem,  ja eller grodyngel också för den delen och de är ju inga insekter precis.  Måste säga att jag tycker att det är lite äckligt med såna där kryp men jag gjorde mitt bästa för att dölja det med lite glada och positiva tillrop: "nämen har du sett vilket intressant litet kryp du hittat där".  Det blev en mysig utflykt med en  välförtjänt fikapaus på en stubbe efter allt håvande.

Senare på kvällen när jag stod i duschen blev det helt plötsligt becksvart. Strömmen hade gått i hela kommunen verkade det som för gatlamporna utanför huset var också släckta. Jag ropade på maken att han skulle "rädda mig" och komma med lite ljus och lysa upp min tillvaro så jag skulle ta mig ur duschen. Tack gode gud för mobiltelefonen - denna underbara uppfinning som fick agera ficklampa tills tändare och stearinljus letades upp. Efter någon halvtimme kom ljuset tillbaka och det kändes så bra, man står ju helt handfallen utan el.


Varit på hästuppvisning idag

Ett av mina gamla stall hade familjedag idag så jag och sonen var där. Camilla med sin son mötte upp oss där. Först var det höjdhoppning och det var två superduktiga tjejer som hoppade högst, tror att de slutade på 1,5 m. Sen var det hästfotboll: de var två i varje lag och hade en jättestor typ pilatesboll som hästarna fick sparka på eller rättare sagt skjuta framför sig. Nuddade bollen kortsidan i ridhuset räknades det som mål. Såg rätt så kul ut, Sixten skulle nog uppskatta att ha en sån jätteboll att leka med i hagen. Får fråga vart man köper såna. Den här delen intresserade Isak mest eftersom det var bollar inblandade, han är ju inte mycket för hästar annars. Efter det kom det in en tjej med sin Lusitano och hade dressyruppvisning. Ryttarinnan hade en röd mantel på sig och då berättade Camilla att nån hon kände hade fått en mantel i 30-års present av sin medryttare. En hemsydd mantel  är ju ganska otippat att få i present och vad fasen ska man använda den till? Kul dag idag, jag träffade en massa gamla bekanta som jag inte sett på tio år.


RSS 2.0