Hos sadelutprovare

Igår kväll var jag med Sixten hos sadelutprovaren som jag köpte min County dressyrsadel av för 1 år och 7 månader sen. Sixten har ju haft ont i ryggen ett par dagar och jag trodde att det kanske kunde bero på att sadeln blivit för trång. Men det visade sig att den satt perfekt och det är ovanligt efter så lång tid sa han som jobbar där. Bra då vet jag att det iallafall inte är sadelns fel. Tack Nina att du följde med och hjälpte till.

Dagmamma till Matilda

Vi började bli minst sagt nervösa över att vi inte hört ett ljud från kommunen angående barnomsorgsplats. I lokaltidningen stod det att det är ont om barnomsorgsplatser i kommunen just nu. Vi hade ansökt om att få en plats från 1 januari och det är ju inte så långt kvar. På ansökan angav vi bara två olika dagis och efter rundringning till dem fick vi reda på att det eventuellt kunde finnas plats i augusti. Augusti!!! Kastade mig då på telefon till dagbarnvårdaransvarige i vårt område och jodå de hade två tomma platser och ville jag möjlligen ha en som bor på "xxxxxvägen"? Men, det är ju vår gata tänkte jag och sa ja på direkten. Då bor alltså dagmamman rakt över gatan bara, det är ju bara för bra för att vara sant. Så, då var det bekymret ur vägen. Vi ska hälsa på henne någon dag tänkte vi innan lillisen ska börja där. Skönt att det är fixat äntligen!

Massor av snö

Åh vad härligt, det har kommit massor av snö här och det är så vackert. Igår var vi ute med lilla Matilda som fick prova på att åka pulka för första gången i sitt liv och hon verkade tycka att det var roligt. Senare fick hon gå lite där det var plogat men hon ville sticka av off-road ut i terrängen men se det var inte så lätt. Det var iallafall 10 cm snö och det är ganska mycket i förhållande till hennes 76 cm långa kropp. Så hon stöp på näsan och ansiktet rakt ner i snön. Det var ingen behaglig upplevelse tyckte hon, kallt och blött så hon började gråta. Men jag hade en torr bebistrumpa med mig i fickan och kom till undsättning.

Senare samma dag åkte jag till stallet och tog ut Sixten på en skogstur i snön och red  barbacka. Det är väldigt sällan jag rider barbacka faktiskt och jag fick lite flashbacks från när man var liten och ofta red utan sadel. Det svåra är ju bara att komma upp på hästens rygg 1,64 m ovan mark. Jag klättrade upp på några lastpallar som vi har på stallplan och vid andra försöket satt jag på pålles rygg.  Och jag satt kvar hela ridturen, men tilläggas bör kanske att jag bara skrittade...

Veterinärbesiktning idag

Hade veterinären ute idag för jag ville att hon skulle kolla eventuell hälta med hjälp av longering och böjprov eftersom det var ett år sen det gjordes en kontroll. Inte för att det egentligen är något speciellt som jag märkt förutom att han gärna skjuter ut med bakdelen lite till höger när jag rider och gärna fattar höger galopp i vänster varv. Böjprovet kunde inte genomföras pga halka både inne och ute, stallgången visade sig vara alldeles för hal. Vi nöjde oss med longering och att hon kände igenom honom efter gallor och andra konstigheter.

Hon såg ingen hälta eller annat konstigt under longeringen (puh) och inga gallor heller. Men däremot ömmade han väldigt på ryggen och då särskilt på vänster sida. Misstänker att det skulle kunna vara sadeln som blivit för trång, han har muskat sig en del på ryggen sen jag provade ut den. Ska boka tid hos sadelutprovaren snarast. Tömkörde idag och tänkte rida barbacka imorgon så han får slippa sadeln så långt det är möjligt och se om det blir bättre. Är så glad att han verkar ok i benen iallafall!  


Lördag

Igår var jag och Isak och bowlade tillsammans med hans bästa kompis och hans mamma. Det var kul men de spelade så gränslöst dålig musik och högt dessutom. Tror att det var hård rock eller heavy metal eller något sånt, vet inte så noga det var iallafall skrikigt och fruktansvärt dåligt. Frågade pojkarna om de gillade musiken och de skakade bara på huvudet båda två.

Min nya medryttare sen en månad tillbaka meddelade att hon inte kan fortsätta eftersom hon fått chansen att köpa en kompis häst billigt. Jag behöver ju verkligen hjälp så jag hörde snabbt av mig till en annan tjej som hörde av sig tidigare på min annons och hon kom ut och provred igår. Jag red ut först och galopperade på grusslingan. Sixten tyckte det var jätteroligt! Sen kom medryttarkandidaten och hon red lite på ridbanan. Hon gillade Sixten och vi bestämde att hon ska prova att rida lektion för min tränare nästa söndag.

Tävlingen i söndags

Vi hade ju en klubbtävling i hoppning i söndags. Jag var med och hoppade 50 cm med Sixten och det gick bra, han hoppade felfritt och verkade tycka att det var superkul. Eftersom det var en clearround fick vi en vit rosett. Efter det var jag funktionär i nästföljande klass och fick hålla ordning på start och målflaggan. Skulle kanske ha kunnat hoppa 70 cm också vilket var en staffett med två ekipage, men jag vill ju ta det lugnt med hoppningen pga hans pålagring. Men jag vet inte, jag kanske är onödigt försiktig....

RSS 2.0