Matildas hemstickade mössa...

Jag stickade en mössa till Matilda och följde inte någon beskrivning direkt och jag måste ha mätt hennes huvud lite galet för den blev alldeles för liten. Vad tycks, hi, hi? Värmer inte öronen särskild bra men fina färger har den iallafall...

image34

Matilda och apan...

image32

Hjälp vad du breder ut dig!

image33

"Gör så här - armarna utåt sträck"
Kunde inte motstå den här pyjamasen, det står "Mommy´s little monster" på den.

Tekniska museet idag...

Vi är så trötta jag och barnen för det har varit en lång och rolig dag idag då vi besökt Tekniska museet. Någonting lite extra kul måste man ju göra under påsklovsveckan när man är ledig och sonen älskar museer. Matilda verkade också tycka att det var kul för hon höll sig på gott humör hela tiden. Var på guidad visning i maskinhallen, guiden pratade om de första bilarna och cyklarna. Tur att utvecklingen gått framåt för den första cykeln hade varken pedaler eller gick att styra, åkte bara rakt fram! De hade även en intressant astronaututställning där man kunde se exempelvis hur toaletten i rymdraketen ser ut och Arlas speciella rymdmat fanns där och sovsäckarna som måste sitta fast i golvet när det är dags att sova. Kanske vore något att använda på busiga barn också? 

Hos frisören idag...

Idag var det äntligen dags att bege sig till det bokade och efterlängtade mötet med frisören i mitt annars ganska händelsefattiga liv just nu. Maken var meddelad i god tid men jag hade liksom på känn att allting inte stod rätt till så jag slår en signal på telefonen tio minuter innan jag ska vara där och då hör jag hur det ekar i bakrunden - han är kvar på jobbet! "Oj, shit säger han, jag har glömt, förlåt" och då säger jag "tar med bebisen så ses vi där" och stressar iväg. Lillan hade ingen mössa för den var blöt och nytvättad för att hon kräkts på den tidigare på dagen så hon får låna en vuxenmössa som är alldeles för stor och som halkar ner och skyler hela ansiktet. Men det verkar hon inte bry sig särskilt mycket om för hon säger inget därunder den stora mössan och det får gå ändå för mamma har bråttom. Väl där ringer mobilen och då säger maken "vilken av salongerna i centrum är det, jag är här nu" varvid jag svarar: "ingen alls, salongen ligger inte i köpcentrat" och förklarar närmare vart vi är och så tar det ytterligare en stund innan han kommer. Det blidde till slut ljusa slingor och toppklippning samt lite mer frisyr av barret så jag känner mig väldigt stilig och glad nu!  


Sambesi - Sixtens pappa

Sambesi















































http://www.delerstuteri.com/
Halvblodshingstarna Sambesi & Waliant 945































ASVH:s utlåtande om Sambesi:

Harmonisk hingst, grovt ansatt välvd hals, gott djup, välmusklat kors. Något tåvid fram och tät bak. Taktmässig energisk skritt, bogfri vägvinnande taktmässig trav med undersatta bakben.


Tyska bruksprovssiffror:
Temprament:8
Typ:9
Skritt:8
Trav:9
Galopp:8

Sambesi är tävlad upp till 1,40 hoppning med segrar och placeringar.

Grå jul men vit påsk?

Knasigare väder kan det väl knappast bli? Här i Stockholm har vi ca. 7 cm snö och solsken idag på långfredagen och det är väldigt vackert! Dessvärre är vi inte vidare krya och pigga på att gå ut och njuta av det för maken har (mest troligt) inflammation i ryggen och får sitta och sova och jag och lilltjejen är förkylda. Sonen, som är den enda krya personen i familjen är hos morfar på landet och slipper oss tråkiga sjuklingar. Glad påsk på er allihop! 

Bilder på lillisen....

Välling och mys med pappa

image28

image30

image31

Släktingar från norr och syd på besök...

Makens syster med pojkvän från Ängelholm har varit här och även makens bror från Boden med sin son och fru. Det har varit riktigt intensivt men såklart jättetrevligt. Det är ju behändigt att de kan ses här på mitten hos oss i Stockholm och nu var det av en slump som båda familjerna var i Stockholm samtidigt.  Idag har de åkt hem tyvärr, hoppas vi ses snart igen!  

Melodifestivalen kväll....

Så är det då äntligen dags för final! Det känns lite nervöst tycker jag, är tokrädd att Christer Sjögren vinner alltihop och då vet jag inte vad jag gör. Vem som helst får gärna vinna, bara inte han. Tror att Perelli står som segrare eller kanske Sanna Nielsen men jag hoppas på supertrimmade Charlotte, go girl! Tyvärr är allt tv snacks redan slut, godiset rök igår och chipsen är ett minne blott...Det får gå ändå

Sixten har kandar...

Fodervärden Malins tränare tyckte att det var dags för Sixten att prova att ridas på kandar. För er som inte är insatta så är ett kandar ett träns med två bett (och tyglar) som används i lite högre klasser i dressyren. Det var tydligen inte alls något problem och han gick mycket bra på det! Nu har även poletten ramlat ner hos Sixten vad gäller slutorna  för det går som på räls. Roligt att det går framåt och jag följer med spänning hur han utvecklar sig!

Lustigt sammanträffande...

Var hos tandläkaren med sonen idag och när tandsköterskan läser upp vår adress utropar hon "men ni bor ju i vårt gamla hus där jag bott i 14 år"!  Efter det kom undersökningen liksom av sig lite för vi var ju såklart tvungna att skvallra lite om grannar och vad vi gjort för renoveringar invändigt och så. Har ridit Smaiky idag på ridbanan och shit vad trött och svettig jag blev, jag ville få honom att låta bli att gå bakom handen och tryckte på med benen men se det föll inte i god jord för då svarade han med att  bocka litegrann. Han har verkligen en egen vilja den där herrn .... 

Kompisfika och tränat idag....

Den här dan har varit seg på något sätt och gått sååå långsamt. Kanske för att det regnat så vi inte velat gå ut. Har gått på ett Centerpass (bålen) igen och det var jobbigt! Vet tyvärr vilken träningsvärk som väntar imorgon. Fredde och Fia var förbi och tog en fika. Har tittat lite på "Cant buy me love" som jag spelade in häromdan som jag tyckte var en kanonrulle i tonåren. Huvudrollsinnehavaren (vad han nu heter) spelar ju även i "Greys atonomi" och han måste ju ha gjort ett antal operationer för han är inte speciellt lik sig nu och då. Tänderna är snyggare och näsan mindre? Filmerna man såg som barn/tonåring tycker jag var så "svarta eller vita" det var övertydligt vem som var ond och god om ni förstår vad jag menar, väldigt tydligt för barn men pinsamt töntigt nu i efterhand. Exempelvis "Lilla huset på prärien" och Macahan, typexempel på detta.

Sixten och Carino i hagen...

Vad kul med en kompis!

image26

image27

Matildas prat....

Jo tamesjutton, Matilda har sagt "gubbe" 2 ggr till maken, det kan väl inte vara en slump? Hon kanske föredrar att kalla honom gubbe istället för pappa. Nu e hon ju i och försig bara 6½ månad och då är det ju inte så lätt att förstå att någon kan ta illa vid sig. Idag sa hon "Anna" och säger ganska ofta "Mamma" men oftast säger hon "Mmmmmm" som jag tror är någon slags begäran om mat eller att vi ska roa henne.


Trött idag pga bebisvändande....

Nu är det slut på sötebrödsdagarna när det gäller Matilda, den lilla vilden.  Hon vänder sig från rygg till mage och vänder sig ibland igen ett helt varv utanför filten. Det resulterar allt som oftast i att hon slår i näsan eller huvudet i golvet med en liten duns. Då behövs mammas (min!) tröstande famn en stund, men bara en mycket kort stund för sen har hon inte tid mer. Hon sitter ju ganska bra nu men ibland viker hon sig dubbel framåt (önskar man vore så vig) och det blir en nässmäll mot parkettgolvet. Det är väl en del av utvecklingen men jag har nog ändå lite svårt att låta henne slå sig allt för mycket så jag är där och fixar i förebyggande syfte med filtar och kuddar och vänder henne titt som tätt. Är ovanligt mosig och sömnig och ska nog knoppa tidigt ikväll....

Till häst i skogen igår....

Fick låna Smaiky i mitt gamla stall och red ut i skogen igår. Stressade till stallet efter maken kommit hem så det inte skulle hinna bli kolmörkt. Det var första gången jag red Smaily och han skötte sig väldigt bra, inte alls lika hoppig och tittig som Sixten. Det blev en ganska lugn tur för det var rätt hårt och fruset i marken. Åhh det var sååå roligt att vara i stallet igen, allt pysslet känns som terapi! Kul att prata med stallkompisarna är det ju också och de ville såklart höra hur Sixten har det. Längtar tills det blir lite varmare ute och därmed bättre underlag. Har bestämt mig för att boka in en tur på islandshäst, det var längesen. Tölta är ju så häftigt och de är ju så gulliga, som små nallebjörnar islandshästarna.

Hälsat på Sixten idag...

Var ute på Ekerö och hälsade på Sixten idag och han såg så fin ut så.  På låren hade han fått fina muskler och över ryggen och på halsen med. Försökte ta bilder när Malin red men de blev så mörka, suck jag är verligen urusel på att ta bilder med digitalkameran. Dags för en skrittur i skogen efter träningspasset.... 
image24

Sixten i ridhuset

image25

Har fått sin hagkompis nu och det funkar jättebra, de började klia varandra nästan direkt. Men så värst mycket bus har det tydligen inte blivit än men hagarna ser ju ut som värsta leråkrarna så det kanske inte är upplagt för det just nu.


RSS 2.0