Inbrott i bilen - igen

Jag blir tokig! Nu har vi ännu en gång fått en krossad bilruta samt att de förstört tändningslåset på den vita volvon. Som tur var fick dom inte med sig bilen den här gången heller men merkostnaden det blir att fixa bilen var inte vad vi behövde, särskilt inte nu. Arrrrghh


Hästen hade kvarka

Nu pågår stor sanering av stallet och alla prylar eftersom det visade sig att den andra hästen som insjuknat efter Sixten hade kvarka. Det är en mycket smittsam bakteriell sjukdom som kan bli allvarlig om den inte behandlas. Hela stallet skall sprayas med ett bakteriedödande preparat. Sixten har fått gå ut i beteshagen igen men där verkar det vara dåligt med mat så vi ska börja stödutfodra med hösilage samt att han får kraftfoder fast han vilar. Tror att han tappat minst 100 kg under tiden han varit sjuk.

Träffade bror och hans familj

Igår var vi ute på Ingarö och hade en liten familjesammankomst eftersom storebror med familj kommit upp. De bor i Skåne så vi ses inte så jätteofta. Han och hans fru har två söta pojkar, M som är 4 och A som är 1,5 år. Matilda ville gärna ta på A som inte verkade vilja bli tagen på och som därför försökte smyga iväg utom räckhåll för henne. De var så söta där de satt bredvid varandra vid middagen i sina höga stolar! Årets första dopp blev det också i lilla sjön där det var 25 grader i vattnet, helt klart behaglig vattentemperatur. Matilda käkade vass och verkade tycka att det var gott. Och efter badet grillade vi och satt ute på stora verandan vid vattnet och hade det mysigt.  


Sixten bättre

Pålle har fått pencillin i 6 dagar nu och sista sprutan fick han igår. Fy vad äckligt det är att sticka in den ca. 5 cm långa kanylen i halsen, för jo jag har fått göra det själv. Det blir ju inte heller roligare när man har en häst som inte alls tycker att sprutor är kul och beter sig som om han har myror i brallan och inte kan stå still ens en ynka sekund. 45 ml har jag gett och det blir 3 sprutor det som ska skruvas av och på den där j-a kanylen i halsen. Så det blev bäst att skaffa en brems och använda på den motstridiga hästen och vips stod han still som en filbunke. En brems är för er som inte vet en grej med ett snöre som man sätter på mulen och vrider om och som lugnar hästen. Tror inte att det gör ont eftersom veterinärer använder sig av det men det kan vi ju inte veta helt säkert.

Nu är han iallafall feberfri men hostar såfort vi går på promenad. Han ska vila i en månad nu, suck. Hejdå alla tävlingar som jag tänkte vara med på under hösten...

Matilda gått 7 steg idag!

11 månader gammal är lilltuss och har tagit sina första stapplande steg. Stod upp och balanserade, gick 3 steg stannade till och tog sen fyra till innan hon satte sig. Igår åt hon själv med sked också, jag lastade på mat på skeden och hon förde den till munnen och mumsade i sig och blev helnöjd och log när hon klarat det.  Observera mohikanfrisyren på bilden, jag bara äääälskar mohikanfrisyrer...


Jobbat natt

Tänkte prova att jobba natt på hotellet eftersom jag aldrig gjort det. Det gick faktiskt bättre än förväntat att hålla sig vaken och något sånär alert. Körde minibussen mestadels och lämnade och hämtade gäster på Arlanda. Vid tretiden började vi förbereda frukosten som serveras klockan fyra. Klockan 6 slutade jag och åkte direkt till stallet och gav Sixten medicin och släppte ut honom. Väl hemma tror jag att jag somnade innan huvudet hade träffat kudden så trött var jag!

Sixten får pencillin

Hästens feber och förkylning vill inte ge med sig, idag är sjätte dagen med feber. Ringde veterinären imorse och hon sa att han nog behöver antibiotika och att det mest troligt blivit en sekundär åkomma efter viruset. Vid virusinfektion brukar inte febern hålla i sig såhär länge nämligen. Det blir jag som får spruta in det i muskeln på halsen och veterinären har faxat en instruktion var man sticker och hur man gör (gulp). Ska se om inte Marie är i stallet för hon är sjuksyrra och då kan jag be henne om hjälp.


Fortfarande feber

Igår när jag var ute i stallet hade Sixten fortfarande 39,5 graders feber men han äter och dricker och det är glädjande. På måndag ska jag skicka in virussvabben som veterinären tog i näsan och så får vi se vad det är. Hoppas att han blir feberfri snart!

Sixten sämre

Pållens förkylning har blivit värre, upptäckte igår att han hade 39,4 grader i temp och hostade mer. Han fick stå inne inatt och imorse låg febern på 40,2 grader och han hade inte druckit vatten på hela natten (han har hink). Han började se riktigt "uppdragen" ut pga vätskebrist. Ringde Finsta jourveterinär idag på morgonen och hon sa att hon redan hade en häst i samma stall som hon ändå skulle titta på så då kunde hon ta min med. Veterinären trodde att det var ett virus han fått och gav honom febernedsättande samt dropp. Jag var tvungen att leka sjuksyrra och sitta på en pall och vakta honom i sisådär fyra timmar medans droppet sakta droppade ner samt byta droppåse. Jag fick lunch levererad där på min post samt senare kaffe och hästtidningar att fördriva tiden med av mina snälla stallkompisar. Efter ett tag började faktiskt Sixten kvickna till och se lite piggare ut. Imorgon ska jag hämta ut och ge honom slemlösande medicin och jag hoppas verkligen att han börjar dricka av sig själv.

Badrummet är klart!

Såhär fint blev det i vårt badrum, väääligt vitt så man kanske kan erbjuda ljusterapi därinne på vintern för deppiga ;o)  Isak blev så imponerad av makens målning och tapetsering så att han sa: "Pappa, du borde vara med i Roomservice för att du är så bra på det där". Det enda som saknas därinne nu är ett badrumsskåp som vi inte inhandlat än.

 

Sixten förkyld eller allergisk?

När jag skrittat fram i tisdags och hade börjat trava litegrann började Sixten hosta flertalet gånger och det lät som att det var löst slem i luftvägarna. Äsch vad tråkigt jag som sett fram emot att få träna och rida mycket nu när han äntligen är hemma igen. Men, men det är väl inte mycket mer att göra än att avvakta och låta honom vila ett par dar. Någon på forumet jag brukar besöka skrev att det eventuellt kan vara pollenallergi, ja vem vet? Han har iallafall ingen feber och är inte snorig - än.

Hoppade studs

Igår byggde jag upp 2 studs i följd med 3 meter emellan och hoppade med Sixten. Det gick jättebra. Det är roligt med studs för det kan man utöka till fler hinder och göra en massa olika övningar med. Bra gymnastik för hästarna och tränar sitsen för en själv. Efter tips från Malin angående galoppfattningarna så funkade det på direkten varenda gång.

Hysteriskt mycket i baren...

Igår var verkligen inget roligt arbetspass på hotellet. Det var bland det stressigaste jag varit med om som hotellvärdinna hittills. Det var många utländska gäster och särskilt ryssar som besökt hundmässan med sina hundar. De flesta av dem verkade inte heller kunna engelska utan pratade ryska med mig med föga framgång kan jag säga. Sen envisades några av dem att jag absolut skulle ta beställningar vid borden, servera dricka samt komma ut med notan efteråt. Det går ju bra om det inte är tokmycket som det var just den här kvällen. Mitt i allt tog ölen, läsken och cidern slut, borden var överbelamrade med disk och det var en hel radda med folk som stod och väntade på att få beställa - och några ville göra just detta -på ryska.   


Mys med pappa


Bada!


Ridlektion igår

Åh vad jag såg fram emot lektionen för Gun (som jag inte ridit för förut). Lite smånervös var jag också fast det gick över väldigt fort. Jag har ju inte ridit ordentligt på ett år pga graviditet och halt häst och att han varit utlånad. Om vi säger så här, jag vill mer än vad min kropp klarar av när det gäller ridningen. Först fick jag rida runt lite som jag brukar och göra det jag brukar göra och så tittade hon bara. Hon sa efter en stund att jag ger för lite stöd på yttertygeln samt att jag har en tendens att dra tillbaka innerhanden när jag vill böja honom i nacken och det tygeltaget ska ju  vara ledande och inte förhållande (helt omedveten om det). Vi tränade mest på övergångar och på slutet lite skänkelvikning i trav. Hon tyckte att Sixten såg trevlig ut och sa att "det här kommer att bli bra när han blir starkare ska du se". Roligt, roligt.

Spricka i tån och febrig flicka

Det började med att Isak sprang in i makens arbetsskor och lilltån blev onaturligt separerad från resten av tårna. Efter besök på akuten konstaterades en spricka i tån samt ett varigt sår på undersidan av tån. Men det är ju inte mycket att göra med tår så den får läka av sig själv bara. Igår vaknade lillskrutt med feber och sov i stort sett hela dagen. Och grabben låg mest i soffan och läste. Krya på er mina älsklingar!

Sixtens växtskräck

Igår var vi ute och tränade lite kondition på grusslingorna i närheten av stallet. Och ve och fasa, det fanns otäcka växter av olika slag på sidorna! Sixten var mycket skeptisk och vek av åt sidan och stannade upp ibland och var allmänt fjantig och spänd. Förstår inte varför han inte vill ta vänster galopp för hjälpen, han fattade fel galopp fyra fem gånger. Idag ska jag träna för instruktör, Gun heter hon och jag har inte ridit för henne förut. Det ska bli så kul!  

RSS 2.0