Hoppträning

Var med på vår första hoppträning på väldigt länge igår. När vi kom in i ridhuset var en bana uppbyggd med hinder på säkert 1,20 och jag kände ett sting av nervositet och tänkte att "bara hon inte tror att jag ska hoppa på de där höjderna".  Vi red fram jag och de andra 4 ekipagen och Sixten var mycket skeptiskt till att ens gå i närheten av hindren med murdelar och ett annat utrustat med en slags röd vaxduk. 

Vi började med cavaletti och sen 2 krysshinder med markbommar före och efter. Meningen var att man skulle sakta av till trav mellan dessa två men det lyckades väl sådär för oss. Sen hoppade vi titthindrena i följd med 3 galoppsprång emellan och jag fick ett stopp först på muren. Efter det gick det som en dans. Näst på tur blev det en kombination med 2 galoppsprång emellan. Tillslut tog vi hela banan på 6 hinder på kanske 80 cm höjd och det klarade han felfritt och vi fick plenty med beröm från tränaren. Oj vad roligt det var och Sixten var så duktig!

Kandar

Hej hopp. Igår fick jag låna Monikas kandar och hon hjälpte mig att prova ut det. Sixten har ju haft det förut men jag är inte så jättevan vid det. Det passade bra trots att Charlie är ganska mycket mindre än Sixten. Kanske stångbettet kunde varit 0,50 cm längre. Red bara ut och skrittade och travade lite eftersom det var hoppning i ridhuset hela kvällen.

Har anmält mig till tävlingen nu och fixat licens och bokat hästsläp, så nu finns det ingen återvändo. Hoppas att jag inte blir bortlottad som är risken med dressyrtävlingar. Nu är det bara till att ligga i hårdträning så programmet verkligen sitter 100%! 

Serpentiner är svårt!

Red lektion igår och han var svårare än vanligt att få ihop. Pga sjukdom hemma har jag inte hunnit rida på en vecka men andra har ridit honom istället. Men han "kör" nog lite med dom så de tror att han inte orkar gå i en bra form. Malin frågade om jag alltid red honom lång och låg för det var där han ville gå. Nej sa jag så är det inte, men han tycker att det är bekvämt att gå där. Kortar man upp tygeln så kan han ibland reagera med "men det GÅR inte, min hals får inte plats" och går och drar i tygeln. Han vänjer sig dock, har inte mycket annat att välja på när jag är pilot iallafall.

Jag har ju fått för mig att jag vill tävla en LC:1 i Farsta om ett par veckor så vi tränade på delar av programmet på lektionen. Serpentiner är faktiskt svårare än vad man tror. Tänka på vägen, vart man ska tangera spåret, ställa hästen, rakrikta några steg och sen ställa åt andra hållet. Och dessutom ska man få in en övergång till skritt 6 steg på medellinjen. Försökte göra det i trav först men det blev katastrofalt så jag bröt av till skritt och gjorde allt igen och då gick det bättre. Tillslut funkande det även i trav.

Campylobacter - usch

Först blev Matilda magsjuk, sen Isak och som om det inte räckte blev maken också sjuk i förrgår. Igår nådde det sin kulmen och febern gick upp till 39 grader och toalettbesöken duggade tätt. Imorse åkte han in till akuten och blev inlagd med dropp och isolering. Efter provtagning visade det sig att det var Campylobacterinfektion han åkt på och troligen var det det dotterna också hade. Sonen kräktes på natten men var bra sen så hans gick över mycket fortare. Troligen var det vinterkräksjuka han hade. Såna här elaka bakterier finns tydligen i dåligt tillagad kyckling och det var vad i alla åt av dagen före lillan insjuknade. Äckligt! Ska slänga alla skärbrädor vi har i huset och skaffa nya för säkerhets skull.

Malin hoppat Sixten

Eftersom även Isak åkte på magsjukan samt att lillis inte är helt bra än kunde jag inte vara med på den planerade hopplektionen igår. Är rejält mör också efter monsterhästen som mejade ner mig igår. Kände ju att det var bra om Sixten iallafall fick röra lite på sig och hörde mig för med några kompisar men de kunde inte. Kom att tänka på min boxgranne Malin som brukar vara med på  hoppningen, dock inte nu eftersom hennes häst inte är frisk. Hon svarade ja och när hon ridit färdigt ringde hon och berättade hur det hade gått. Han hade varit pigg (som vanligt) och rejsat efter hindrena men väldigt fin och mjuk tyckte hon. Hoppningen gick utmärkt med andra ord.

Nersprungen av häst :(

Hade intaget i stallet idag och när jag skulle ta stoet Braila hinner jag bara uppfatta att jag satt på henne grimman och sen öppnat grinden och plötsligt en smäll och sen låg jag där i geggan på marken. Hinner tänka att bäst att rulla åt vänster för nu kommer väl alla andra hästar också utfarande och springer över mig vilket visade sig vara fel (som tur var). De stod kvar i hagen med tråden till grinden liggandes på marken. Braila hade stannat några meter bort så henne var det bara att fånga in.  Jag hade nog tur för just i denna stund känns det rätt ok i kroppen men imorgon kommer jag nog känna mig mörbultad. Hästen fick ett straff, hon stoppades in i en annan hage själv och fick vänta tills sist med att komma in och då satte jag på en kedja under hakan för säkerhets skull. Det är tydligen inte första gången detta händer med just denna häst.

Matilda magsjuk

Stackars lillisen är magsjuk sedan i lördags och har fortfarande feber och en strulig mage. Hon sover mest och när hon vaknar då och då ger vi henne vätskeersättning och risgröt som ska vara stoppande. Hon är blossig om kinderna och glansig på ögonen och säger inte ett ord den korta stund hon orkar vara vaken. Lilla skrutt, krya på dig så vi kan leka och dansa och fara runt som vanligt!

Rysk spikmatta aj,aj

Igår var det makens födelsedag och en av sakerna jag gav honom var en rysk spikmatta som ingen av oss provat förut.  Alla man pratar med som provat lovordar spikmattans egenskaper såsom bra för blodcirkulationen m.m. Men vi är nog mesiga för ingen av oss stod ut mer än typ 2 minuter, vilken plåga.Tur att jag har returrätt på den...  


Ridit två hästar idag...

Sixten är bättre i ryggen nu och reagerar inte alls när man tar på honom där. Igår och idag har jag ridit honom lite lugnt ute en tur och sen joggat lite i ridhuset. Idag red jag en annan häst också  i stallet som heter Charlie. Hans matte är krasslig. Charlie är en angloarab på 155 cm och det kändes lite som att rida ponny för att han tar så korta steg. Det är alltid kul att rida andra hästar också. Det blev många timmar i stallet idag, sorry familjen :(


Nyårsafton

Ja vet det är sent att skriva om nu men jag gör det ändå :)
Vi hade Fia och Fredde över på nyår och dom var så snälla som tog på sig att laga för och varmrätt innan och hade med sig så det var bara att värma, tusen tack för det. Saken är den att de har 5 katter och min mans svåra allergi gör att vi aldrig kan umgås hemma hos dom utan det har blivit många middagar hemma hos oss. De kände att det var dags att bjuda igen, inte mig emot även om jag inte tycker det är så viktigt att man måste bjuda tillbaka. 

Vi spelade mest spel efter all god mat, Wii Fit och Singstar och det var skitkul (som alltid). Men Fia vann över mig i Singstar som vanligt, suck...Matilda lyckades klättra upp på fönsterbrädan och stod där och var hur nöjd som helst över sin prestation. Vi plockade ner henne rätt snabbt, vill inte sitta på akuten på nyår. Skumpa och lite raketer blev det vid tolv och sen åkte Fia och Fredde hem.  

Sixten ont i ryggen

Har nu bestämt att jag måste göra något åt hästens ryggonda som blivit värre tycker jag. Det är högra sidan vid ländryggen som är ömt när man klämmer där, han blir riktigt sur och hugger i luften och lägger bak öronen. Ibland känns det som en bula och man kan märka en liten värmeskillnad just där. Han ska få vila ett tag och så ger jag honom antiinflammatoriskt. Har även bokat in en Equiterapeut men jag är lite tveksam till det,  kanske är bättre att åka in på klinik?  Jag ska ge honom ett par dagar och se åt vilket håll det lutar.

RSS 2.0