Tömkörde igår

Har ju äntligen införskaffat en tömkörningsgjord och testade den igår. Det märks att Sixten blivit tömkörd av ett proffs när han var utlånad för han gick jättefint och jag tror inte att det var min förtjänst. Det är inte helt enkelt att tömköra, man ska hålla ordning på tömmarna (i mitt fall för långa longerlinor), spöt och även sina egna fötter, vilket kan vara nog så svårt det också. Pålle tuggade så fint på bettet så det skummade. Tänkte försöka tömköra åtminstone en dag i veckan, det är ju riktigt roligt! Veterinären var ute igår och gav honom botulismsprutan och idag har han blivit avmaskad.

Nackdelen med att vara allergiker när man är gift med mig

Stackars min make. Nu är det dags för kräftskiva för stallfolket och vi får bjuda med oss övriga familjemedlemmar. Ja, vad kul tänkte jag då kan ju "gubben" få en chans att också lära känna personerna i stallet. MEN eftersom i princip ALLA hästägare också äger minst en hund eller katt eller annat som innehar päls blir det problematiskt. Min man är allergisk och inte bara lite utan JÄTTEALLERGISK och i samband med det även får han oftast astma. Festen skall hållas antingen i ridhuset (bad idea) eller hemma hos stallägaren som har en hund och tre katter (say no more). Sen har de även 3 hästar och springer ut och in med stallkläder lite hur som helst. Tror inte några mediciner klarar av att hålla det i schack. Nåja, vad är en bal på slottet.... 

Nu är snart föräldraledigheten slut...

Jättekonstigt känns det att det är 10 dgr kvar innan jag börjar jobba heltid på mitt "vanliga" jobb på kontoret. Det blir nog roligt och allt blir ganska nytt, har fått ny gruppchef och kommer sitta i ett team med nya kollegor. Kan inte fatta att jag varit hemma ett helt år, det har gått så fort. Nu tar maken över och är föräldraledig tills lilltjejen skolas in i januari. Skulle nog behöva ta en shoppingrunda och köpa lite kläder och gå till en frisör innan jag börjar jobba, hemma har man ju sett ut lite hur som helst...

Onsdag..

Idag har Sixten fått byta box till en större och med fönster mitt emot hans gamla. Jag gjorde iordning den nya idag och flyttade över torven. Vi var ute och skrittade i 25 minuter och vädret var riktigt behagligt. Matilda och jag har också varit ute och promenerat och hon gick själv. Hon vill inte hålla handen utan ska gå själv. Stannar ibland när hon får syn på något och vill ibland plocka upp det, det kan vara allt från stenar, cigarettfimpar, tuggumin och löv (blä!). Helst vill hon stoppa det i munnen också men där går gränsen! Ska jobba ikväll på hotellet men först ska familjen smaska i sig kladdkaka med vaniljglass som är det bästa vi vet just nu...

Soppförväxling....

Jobbade på hotellet igår i baren och först var det tvärdött ett bra tag men rätt som det var kom alla gäster och skulle äta på en och samma gång verkade det som. Det var många Italienare som inte pratade någon engelska så det blev rätt lustiga konversationer eftersom jag inte behärskar italienska. De som beställde soppa blev nog ganska förvånade eftersom jag sa att dagens soppa var blomkålssoppa men i själva verket blev de serverade sparrissoppa. Det kan vara bra att kolla sånt innan arbetspasset.... Men ingen sa något utan jag upptäckte det själv när vi skulle stänga.


Börjat rida igen

Nu har Sixten vilat i sex veckor och idag tog vi en kort skrittur. Igår flyttade hästarna in på natten men går kvar i sommarhagarna på dagen. Jag morgonfodrade imorse tillsammans med en annan tjej i stallet för att lära mig rutinerna. Det är 18 hästar att fodra och ta ut så det tar ju lite tid. Speciellt nu när man måste gå en extra lång bit till sommarhagarna. Kul att få sätta igång igen!

Matildas 1-årsdag

Den bästa presenten tror jag blev dockan jag köpte. Matilda blev väldigt intresserad av den och när jag fått ur den ur förpackningen tog hon den och pussade den i ansiktet alternativt sög lite på näsan, svårt att avgöra. Efter det provsmakade hon fötterna och sedan händerna. Efter det petade hon med pekfingret i dockans blinkögon. Knoppusslet hon fick med fyra djurmotivsbitar var jag tvungen att plocka bort igen eftersom hon höll på att gnaga sönder en av bitarna. Prinsesstårta var gott, mums! Imorrn ska vi nog testa fingerfärgerna pappa köpt. 


Tittade på OS-dressyren idag

Sverige kom på femte plats i lagtävlingen och den bästa svensken blev Jan Brink som kom på 13:e plats. Det är skönt att se att även på den här "höga" nivån  gör ryttarna fel ibland eller att det blir missförstånd mellan häst och ryttare. Idag var det en tjej som red fel i programmet och det brukar vara rätt så ovanligt i de här sammanhangen och det är ju även min specialitet - tävlingsnerverna som är där och ställer till det!
När Tinne Silfvén red välte en utav domarnas stolar och hästen blev rädd men jag tror inte att det var den enda orsaken till att hon hamnade på 23.e plats. Carex hade tappat sugen på vägen ifrån framridningen var Tinnes egen kommentar. Imorgon är det tydligen hoppning och då hoppas jag kunna titta.

Kicken och Noppe...

Vi var på stan idag (Stockholm) och fönstershoppade lite och skulle ta en fika. Fikan blev inte av för först skulle vi ta ett fik som maken varit på vid Stureplan men efter långvarigt letande gav vi upp. Sen skulle vi gå på ett fik som jag kände till på Karlavägen men då hade det redan hunnit stänga. Vi åkte istället hem och köpte fikabröd på vårt kondis och fikade hemma. Mumsigt var det! Just det, vi såg Kicken och Noppe vid Humlegården och en kamerakille, de skulle nog filma något inslag. Oj vad folk det var på stan, det var nästan lite jobbigt. Men barnvagnen fungerar bra för att ta sig fram med för folk flyttar sig he,he

Hemma från Öland igen

Vi har haft det bra på Öland trots regn och en riktig höjdare var Ölands djurpark. Lejon, tigrar, shimpanser och kameler var några av djuren som fanns där. Tivoli och vattenland fanns det också och Isak och jag åkte ett par av karusellerna, jag är barnsligt förtjust i karuseller!  Bergochdalbanan var också helt ok, lite kort bara. Min handväska hängde på kanten av barnvagnen och när vi kom till bilen och skulle åka hem upptäckte jag att den var försvunnen! Som tur var hade någon snäll människa hittat den och lämnat in den i informationen med allt kvar, puh.

Ett besök på Borgholms slott hanns också med där vi var med på den guidade turen. Men guiden pratade så mycket och särskilt om sitt specialintresse stensorter och barnen (och vi!) blev uttråkade så vi avvek lite diskret efter en timme och tittade runt själva.

Vi stövlade också upp de 138 trappstegen i Långe Erik men oj vad det blåste däruppe!


Köpt presenter till Matilda

Tänk att lilla Matilda fyller 1 år om bara 7 dagar, jag kan inte fatta det. Vart tog det här året vägen? Var och köpte presenter till henne idag och jag ville verkligen göra det själv för jag ville välja ut en docka. Så det gjorde jag och det var så roligt att stå där och titta och välja bland flickleksakerna. Nu har jag ju i snart nio år nästan bara köpt pojkleksaker som Lego, Geomag, Bionicle, Spidermansaker och andra typiska killgrejer. Självklart tycker jag inte att man ska styra barnen så att det måste leka med typiska tjej/r killgrejer men nu har hon ju tillgång till en massa killgrejer också och jag måste bara komplettera utbudet lite. Det blev en docka med blå kläder och blinkögon men ni får inte skvallra för lillan.....

RSS 2.0