Glada Matilda

Nu har lilltjejen hunnit bli 10 månader och har just fått sina övre framtänder. Hon älskar musik och diggar på sitt sätt genom att svänga med huvudet från sida till sida eller böja knäna och sedan resa sig om hon står. Det räcker med att man nynnar en låt eller att de spelar trumpet på tv för att hon ska digga på det här viset. Idag var vi i lekparken och hon gillar verkligen att leka i sandlådan. Hon blir alldeles till sig och gräver runt med händerna och idag la hon sig ner på magen och simmade i sanden. Tyvärr vill hon också väldigt gärna äta sanden och äta alla små stenar hon hittar också.


Sixten i nya stallet

Flytten hem från fodervärden gick jättebra, inga problem alls. Jag tycker att Sixten verkar lugnare nu men det är klart han har ju blivit äldre också, kanske beror på det. Igår släpptes han ut i beteshagen med 6 andra valacker (tror jag de är) och de var hur snälla och gulliga som helst och kom fram och började klia honom på manken direkt. Särskilt mycket spring blev det inte förutom en gång då en annan skäck i grannhagen fick syn på Sixten och tyckte det var helball och började galoppera på andra sidan staketet. Då hakade Sixten på och gjorde några lustiga krumbukter och bocksprång.



Idag red jag ut med två andra i stallet på en skrittpromenad mestadels i skogen. Red lite på ridbanan efter för att "känna lite på honom" jag har ju trots allt inte ridit honom på ett halvår. Han kändes oerhört mycket starkare och stadigare i galoppen men han förstod inte alls min galopphjälp till en början. Ringde en tränare som brukar hålla till i stallet och eventuellt ska jag rida lektion onsdag eller torsdag, känns verkligen som om det behövs (för min del)! Här är en interiörbild från stallet.



Men buskillen får inte ha luckan öppen för han river bara ner alla sa

Idag ska hästen hämtas!

Snart åker vi och hämtar Sixten ute på Ekerö och det ska bli så roligt! Han ska släppas på bete nu direkt i nya stallet tillsammans med Otto och Tage mfl. Imorrn tänkte jag rida lite, får se vad vi hittar på kanske kollar in ridvägarna ute i terrängen. Det är alltid spännande när man kommer till ett nytt ställe.

Budgetrenovera badrummet

Nu har vi äntligen kommit till beslut och handling angående renovering. Inget är gjort med badrummet sedan huset byggdes 1987. Vi har bott här i snart 3 år så jag tycker verkligen att det är på tiden att vi gör något åt vårt sunkiga badrum på nedre botten. Allra helst hade vi kanske valt ett lyxigt badrum med kakel och klinkers och att allt byttes ut men i runda slängar tror jag att det skulle gå på en stor summa pengar kanske 140 000 kr. Så det får bli budgetvarianten som jag tror också kan bli bra. Maken har lånat någon slags putsmaskin för vinylgolvet som ska få den att se nytt ut samt att vi målar väggarna med våtrumsfärg direkt på tapeten. Han påstår att det går. Vattenrören som är rostiga ska målas med elementfärg.

Igår var vi och köpte en snygg lampa som ska sitta ovanför handfatet och senare skall ett nytt snyggt badrumsskåp inhandlas, kanske det som heter "Flåren" från IKEA. I runda slängar tror jag vi kommer undan med en kostnad på 2500 kr och det är ju lite skillnad från lyxalternativet. Ska lägga in en bild före och efter så ni får se. 

Midsommarafton

Firades hemma med grillspett, potatisgratäng och goda såser och allt därtill. Fredde och Fia var här och vi pratade mest, hann inte med att spela Kubb och Singstar som vi brukar roa oss med annars. Jag och Isak snickrade ihop en jordgubbstårta också som vi hade till eftermiddagsfikat. En riktigt trevlig dag som tyvärr tog slut alldeles för snabbt kändes det som... 

På landet idag

Besökte pappa och hans famlij ute på Ingarö jag och barnen och det var mysigt som vanligt. Isak fiskade och fick ta räkor som bete för det hittades inga maskar. Det gick sådär, de nafsade mest på kroken men pappa fick upp en aborre. Jag och pappas fru tog en lång promenad med Matilda som somnade i vagnen.

Börjat jogga

Har helt tröttnat på att styrketräna så jag har börjat jogga istället. Första 2 ggr kändes det lite tungt men redan tredje gången kändes det lättare. Springer i ett fint naturområde häromkring så jag vet inte riktigt hur långt det blir men det tar ungefär 20-25 minuter. Men ska försöka öka på tiden så det blir längre rundor när jag orkar mer. Försöker hinna med att träna ryggen också, har några övningar från gymmet som är bra, "plankan" (puh) tex. Jag är svag i ryggen men har hyfsad styrka i magen faktiskt.


Jobbat i helgen

Har jobbat både lördag och söndag kväll i baren med J som också har häst. Kul att jobba med henne eftersom vi hästnördar kan prata om vårt favoritintresse när vi har en minut över ;o). Vi spånade om att det skulle vara roligt att ta med hästarna och rida en långritt på Djurgården eller Järvafältet eller så tillsammans, det skulle vara så mysigt! Igår var det en amerikan som gav mig 250 kr i dricks, nytt rekord! I lördags var det däremot inte lika roligt, vi hade ett par utländska gäster som blev arga över det de blev serverade och påstod att det var fel och att de fått något annat kvällen innan när de beställt samma sak. Så jag gick tillbaka till köket och ändrade till det jag trodde de ville ha men då blev dom ännu argare och kom och nästan kastade tallrikarna på disken och bara gick därifrån. De ville inte alls lyssna på vad jag och en kollega ville erbjuda eller rätta upp det hela med. De både pratade och förstod engelska väldigt dåligt, därav missförståndet tror jag. Tur ändå att sånt händer så sällan det är så tråkigt.

Bröllopsdag igår

Åh vad han är söt och snäll min make! Hade inte förväntat mig någon uppvaktning på vår  9-åriga bröllopsdag men han kom hem med en lila vacker orkidé och ett par Snö-örhängen som var jättefina. Tack min älskling! Skolavslutning var det också och båda vi var med och tittade och lilla Matilda förstås. De var så fina barnen och sjöng för oss och vi fikade lite goda bakelser och kaffe/saft efteråt i klassrummet.

För exakt 2 år sen...

Hämtade jag hästen just den 10 juni. Det känns inte som jag har haft honom så länge eftersom vi bara har tränat tillsammans i ett år ungefär under den här perioden. Resten av tiden har han vilat och läkt sina skador och varit utlånad till Malin. Minns dagen då familjen hämtade honom så väl, hur bubblande lycklig jag kände mig och som man bara gör vid vissa speciella tillfällen i livet. Som på studenten, bröllopsdagen, när barnen fötts och när jag hämtat hem mina hästar. Ja, det finns säkert andra tillfällen också men inget specifikt jag kan komma på just nu. Nu är det bar

Nationaldagen

Firade jag och maken och Matilda i mysiga Sigtuna. Sonen var på poolkalas i värmen, jag hade också gärna legat där och svalkat av mig men det var lite trångt med typ 25 barn däri redan.  Det var supervarmt ute så jag fick flashbacks till Floridavistelsen för ett antal år sedan. Sigtuna stad är verkligen hur mysig som helst, en riktig idyll. De små söta och vackra husen ligger alldeles vid vattnet, det finns små fina parker och en liten båthamn och massor av mysiga trädgårdcafeér. Och just idag var det en clown som uppträdde i en av parkerna. Tycker faktiskt att det är lite orättvist att de har fått precis allt Sigtunaborna, kunde inte vår kommun också fått lite av det där? Jag skulle vara nöjd med en strandpromenad eller så, bara nånting. Tror jag ska skriva till Sigtuna kommun och klaga och säga att nu får de minsann dela med sig av sitt mys......

24 dagar kvar...

Tills Sixten kommer hem igen! Åhh vad roligt det ska bli. Han ska släppas på bete direkt är det tänkt men tyvärr kommer han inte vara så gräsinvand eftersom fodervärdens stall inte har gräshagar. Hon måste beta honom för hand och det orkar man ju inte göra hur länge som helst. Jag tänkte ha honom inne två nätter eller så så behöver han inte gå på gräs och glufsa i sig dygnet runt i början. Han kommer att bli såå lycklig över att få gå ute så mycket i frihet och äta gräs med många hästkompisar. Fast han ska motioneras också dagligen, eftersom han har spatt (kronisk torr ledinflammation) ska han inte ställas av helt någon längre period.

Besök hos dagmamma

Besökte en av de åtta dagmammor som finns här i området imorse. För det första så gillar vi inte området där hon bor och sen är det hyreslägenhet och jag vill nog att Matilda ska vara hos någon som har tomt. Det blir nog föräldrakooperativet som första alternativ iallafall och på plats två ett annat dagis som vi har besökt tidigare. Dagiset har en jättefin stor gård och fin innemiljö men på minussidan är att de har stora barngrupper tyvärr, det är 17 barn som mest. Men Matilda är en väldigt social tjej så det kan nog passa henne, annars får vi väl byta om hon inte trivs. Hoppas på föräldrakooperativet fast jag varit så skeptisk förut pga arbetsbördan, men man kan väl få ändra sig ;o)


Varför kommer det inga tänder?

Matilda har nu uppnått en ålder av 9,5 månad. Hon har endast två tänder i underkäken och nu hade maken läst i boken om barn att de brukar få två tänder uppe vid 7 månaders ålder och kindtänder vid 9 månaders ålder. Undrar varför vår lilla tös har så få gaddar i munnen? Efter en grundlig genomgång av munnen ser det inte ens ut som om några är på väg upp. Dom kommer väl när de kommer, tror inte att det är något som jag behöver bekymra mig över men man undrar ju...

RSS 2.0