Programridning LC:2

Idag red vi programridning i stallet och jag red LC:2. Min tränare Lisa var domare och av åtta anmälda startade bara fyra personer inklusive jag. Tråkigt när hälften hoppar av tycker jag.  Sixten kändes jättefin på framridningen fast "sockerbitarna" och bommarna de ställt upp istället för staket vid banan var läskiga till en början tyckte han. Han skötte sig exemplariskt hela ritten men var något slö och lite loj i både traven och i den fria skritten så det gick bitvis i undertempo.

Han höll sig dock i form i övergångarna som vi haft problem med tidigare och stod still bra i halten med eftergift :) Domaren tyckte han såg finare ut än någonsin i galoppen vilket var ruggigt kul att höra. Martina filmade (tack!) ritten och till min glädje så såg faktiskt min sits och hållning riktigt ok ut.  Skulle det varit tävling på lokal nivå hade vi väl placeringsmässigt hamnat någonstans i mitten sa domaren. Helt ok för att vara andra gången vi blir bedömda jag och Sixten, känner mig rätt nöjd. Och framförallt över att jag kom ihåg hela programmet utan att rida fel, yes!

Hittat pållen Alex

Min första häst Alex som jag hade 94-95 har jag fått veta lever och mår bra med hjälp av bloggen! A som äger honom nu sökte på hans namn och hittade min blogg eftersom jag skrivit om honom tidigare. Trodde faktiskt inte ens att han var i livet för han är trots allt 22 år gammal. Jättekul att veta om hur han har det och jag ska försöka hälsa på vid tillfälle.

Här är han och A:s andra häst, Alex till vänster (den helbruna)



Kaxigt värre och motionera båda på samma gång ;)




Eldbukssalamander

Vi har skaffat en liten eldbukssalamander till Isak idag och den är faktiskt riktigt söt. Den bor i vårt lilla akvarium som jag tidigare använt som odlingsakvarium. Jag tyckte att den skulle heta Ruben som skådisen Ruben Salamander *fniss* men Isak ville absolut att den skulle heta Sam och så fick det bli. Den äter röda mygglarver som man ska hälla kalcium och vitamin tillskott på och behöver bara mat 2-3 ggr/veckan. De lever både på land och i vatten så han har en liten landdel att vara på också. Såhär ser de ut:



Bilden från: www.zoonen.com 


Lussebak och fingerfärg - vilken röra

Igår var det dags för lussebullsbakande och det utfördes av mig och Isak. Under jäsningen startade jag även projektet "Matilda leker med fingerfärg" i badrummet. På golvet ett stort pappersark, på det två byttor med färg, rött och grönt och en pensel. Tog av henne kläderna, hon fick endast behålla blöjan. Placerade henne utanför pappret och hon såg mycket skeptisk ut till mitt påhitt och ville helst gå därifrån såg det ut som. Men efter en liten stund gick hon fram och doppade ett finger i den röda byttan och förde fingret till munnen, nä det var tydligen inte gott med röd färg kunde man se i ansiktsuttrycket. Det såg det ut som om hon satt på sig knallrött läppstift. 

Jag visade henne och tog lite färg på fingret och målade på pappret. Ja nu började det lossna och hon stoppade också ner fingrarna och målade. Efter det kom hon igång och använde penseln också och verkade tycka att det var rätt så roligt att kladda och måla. Men pappret var tydligen inte tillräckligt för hon började också måla med grönt på tvättmaskinen och en skåplucka, tur att färgen är så lätt att tvätta bort. Och plötsligt hade degen jäst klart och vi var tvungna att kasta oss in och ta hand om den. Min stackars make fick ta över och rengöra badrummet. En himla röra blev det av alltsammans men en fin film blev det. 


Fastrullad häst

Igår när jag var i stallet sent på kvällen kom Sara och sa att en häst rullat fast i utestallet och frågade mig om jag visste vad man gör. Svarade nej eftersom jag aldrig varit med om det förut. Jag följde med och kikade in i boxen och där låg "Sparven" nära väggen med böjda ben och mage mot väggen och kunde inte röra sig ur fläcken. Vi stod där och diskuterade om man skulle fästa longerlinor på benen och dra runt honom och andra mindre bra lösningar medan vi väntade på stallägaren. Efter 5 minuter kom hon och sa att man ska dra hästen i svansen för att få loss den och att hästar kan dö om de ligger på rygg för länge. "Sparven" låg som tur var på sidan. Sara och stallägaren gick in i boxen och drog i svansen och lyckades faktiskt flytta ut 500 kg häst från väggen och då reste han sig upp på benen igen. Han var lite skärrad efteråt och skyggade när vi skulle gå in och klappa lite på honom och se att han var ok. Tänk vad man lär sig saker hela tiden om de här djuren fast jag hållt på med dem i över 20 år.

Glöggkalas i helgen

I lördags var vi hos familjen W och det bjöds på glögg, pepparkakor med ädelost, lussebullar och annat gottis.  Provade glögg med chokladsmak men jag tyckte inte det smakade så mycket choklad alls. Bara vanlig glögg. Matilda hade klänning och det såg ut som om hon tyckte att hon var väldigt fin. Hon tyckte det var riktigt lajbans på bjudningen och startade med att gå fram till ett lågt sideboard och meja ner diverse värmeljus, pilla på knäcken och nötterna. Pustade ut när vi lyft henne därifrån att hon inte hade råkat tända eld på huset eller satt en nöt i halsen. Nu till nästa tålamodsprövande föräldraaktivitet, stoppa bebis från att klättra i trappen för att gå upp i pojkrum och äta legobitar samt simma i legolådan. Det räckte faktiskt med knappt två timmar innan vi började längta hem till vårt bebisäkrade egna hus så vi tackade för oss. Men oj så busig och så söt hon är vår lilla prinsessa....


Äntligen fungerande övergångar!

Tränade i Söndags för Lisa och vi körde samma övning som sist. Först en volt i galopp och sen halvt igenom och vid medellinjen avbrott till trav 3-5 steg. Först gick det väl sådär i avbrottet, för det mesta så tappade han formen och blev cirka tre meter lång ;). Men efter ett par gånger och bra tips från Lisa så satt övergångarna med bibehållen form! Fan vad kul. Han gjorde ruskigt fina och samlade galoppfattningar ett par gånger och då tänkte jag "är det här verkligen min häst"? Äntligen lite belöning för allt slit. Efter jul ska vi rida programridning och jag tror att jag ska ta LC:2 då man rider just dessa övergångar som vi tränat på.

RSS 2.0