Kickoff i Nynäshamn

Kom hem idag efter ett dygns företagsevent. Det blev ju en del partajande igår kväll och en massa god mat och champagne, öl, whisky och vin så man är inte helt på topp idag.  Några uthålliga jobbkompisar hade efterfest ända till frukosten i ett närliggande rum och det hjälpte ju inte direkt nattsömnen på traven. Men oj vad skojigt det var! Har varit i stallet och ridit med min kompis Nina, vi var ute i skogen och lufsade. Sixten blev rädd och spände sig och skuttade till lite för ett par ohyggligt otäcka ballonger som någon hängt upp vid sin villainfart. Han kanske blev upprörd  för att inte han blivit inbjuden på kalaset typ...

Bushästen

Igår begav jag mig direkt till stallet efter arbetsdagens slut. Såg fram emot en ridtur i skogen i solskenet i det härliga höstvädret. Fick med mig Carina och hennes häst och vi bestämde oss för att rida över stora vägen så hon kunde visa mig lite nya ridvägar. Vi pratade om våra hästar och jag sa att jag var så glad över (och förundrad) över att Sixten alltid varit så lugn även när man ridit i grupp och inte bockat en endaste gång med mig. Det skulle jag inte ha sagt. Vi red ut på en stubbåker och Carina red framför och började galoppera och vi hängde på. Då tyckte tydligen Sixten att det var jättelajbans och att han ville bevisa för mig att han kunde för då kom ett litet bocksprång. Förvåning från min sida men jag tyckte inte det var så farligt. Efter ett tag vände vi och på hemvägen red vi ut på åkern igen och tog en galopp. Och plötsligt känner jag hur vi far upp i luften och jag lättar lite från sadeln och jag hinner tänka "shit nu åker jag av" en kort sekund men jag landar i sadeln igen och lyckas återfå balansen. Återigen har jag alltså lärt mig att man aldrig ska säga "han gör aldrig" eller "jag blir aldrig sjuk" eller liknande saker för då händer det ALLTID.

Äntligen har poletten ramlat ner

Red lektion idag för tredje gången för Lisa. Redan på framridningen kändes Sixten såååå fin, mjuk och svarade direkt på hjälperna och inte ett dugg tjafsig i munnen. Vi hade egentligen tänkt att Lisa skulle longera mig med Sixten inspänd så jag bara behövde koncentrera mig på sitsen men det behövdes inte för han var så fin. Vi tränade övergångar: galopp till trav och hur jag ska få honom att behålla formen och det gick bra en gång av tre iallfall. Jag brukar alltid ha problem med att han blir 3 meter lång och bara älgar iväg med skallen i vädret...Nu vet jag hur jag ska få bukt med det. Superkul är det att han äntligen börjat lossna och orkar mer och jobbar rätt iallafall bitvis.

Härligt väder idag

Soligt och relativt varmt var det idag iallafall här och det var så mysigt. Jag och Matilda var ute på promenad och för en gångs skull valde hon en annan väg än hon brukar göra. Jag tycker att det var bra gjort för det är roligt med lite omväxling. Hon väljer i stort sett alltid samma väg annars. PÅ eftermiddagen kom min kompis Nina och följde med till stallet och provred Charlie som hon eventuellt ska bli medryttare på. Vi red ut en halvtimme och efter den en liten stund i padocken. Sixten kändes lite piggare idag och väldigt fin. Efter det hade jag insläpp och fodring och det gick lite snabbare än vanligt nu när jag fick hjälp. 

Barnkalas igår med femkamp

Igår hade Isak sitt födelsedagskalas och sju av de åtta bjudna barnen kom på utsatt tid. Vi hade ordnat en femkamp och som tur var var vädret fint. De fick kasta pil på ballonger (såg kul ut, synd att man inte fick vara med), kasta bollar genom olika stora hål, stafett med för stora kläder m.m. Ungarna verkade tycka att det var hur kul som helst för de ville aldrig sluta. Efter femkampen ville de spela brännboll så det gjorde dom. Sen blev det glass, maränger och chokladsås och tårta. De rensade faten fullkomligt, maken och jag som hade hoppats på lite rester gick bet. Isak var helnöjd över kalaset och jag tror gästerna var det också.

Andra lektionen för Lisa

Idag red jag för Lisa igen och det var verkligen jobbigt. Vi jobbade med min sits, jag har en tendens att skjuta fram axlarna och hamna aningen framåt så jag måste tänka på att spänna magen och räta upp mig. Tydligen så är jag även dålig på att trampa ner hälarna  och ibland drar jag även upp  knäna. Vem sa att det var lätt att rida? Sixten har en tendens att inte spåra på volten, bakdelen sticker gärna iväg lite åt vänster och det gör att han kommer undan att arbeta rätt. Men idag fick jag rida lite öppna åt vänster i båda varven och vips så slutade han bli tjafsig i munnen och gick jättefint. Han har även blivit lite piggare, var lite loj ett tag men nu har jag höjt havregivan och det verkar hjälpa.


Sixten och hans mamma!

Den här fina bilden har jag fått av Helena, Sixtens uppfödare. Man kan lätt tro att det är Sixten till vänster men det faktiskt hans mamma Zehyenne (tror jag hon heter) och Sixten till höger. Visst är de söta! Tror Sixten är 2 år här.

  

Torsdag med sol


Bilden från: www.sr.se

Jag är så glad att Mia och Klara vann Kristallen för bästa humorprogram, de är så j-a bra! Har lyssnat på deras radioprogram "Roll-on" i många år och alltid tyckt att de var suveränt roliga. I höst kommer säsong 2 av deras serie "Mia och Klara", missa inte det vad ni än gör.

Har jobbat idag med min nya kund och tyvärr har det bara strulat från början till slut med nertankningar av filer osv. Suck! Inget bra intryck man gör så här i början av överlämnandet precis...Ja, ja jag får väl försöka återvinna förtroendet hos min kontaktperson och hoppas att jag har bättre tur nästa månad med allt det tekniska.

Var ute och red i skogen idag och det var så underbart och soligt! Pållen känns lite loj just nu och jag undrar om det inte kan bero på hårsättningen. Han kanske behöver lite extra b-vitamin.

Lektion idag för ny tränare

Idag red jag för första gången för en för mig ny tränare som hette Lisa. Hon är c-tränare och LA domare och jobbar även på Överby. Vi började med Kyra Kyrkunds ABC vilket går ut på att se hur väl hästen svarar för renodlade hjälper som att göra halt och sätta igång. Sixten svarade väl sådär i början men efter korrigering i halten samt vid igångsättning gick det bättre. Lisa tyckte att jag red med alldeles för långa tyglar och det har jag inte alls tänkt på men SIxten går faktiskt och drar tyglarna ur handen på mig. Shit vad bra han gick efter ett tag och speciellt i galoppen, riktigt samlat! Jättekul var det, ser fram emot nästa söndag då hon kommer igen.

Isak fyllde 9 år igår

Det blev ordentligt med firande med besök från morfar med familj på kvällen och MÅNGA paket! Födelsedagsbarnet hade valt pizza till middag och efter det toppade vi med lite prinsesstårta. Isak fick 2 legosatser bland annat som han försvann upp på rummet med. Jag fyller också år snart så jag fick faktiskt också paket, I like! Det bästa var ett par nya ridkängor, exakt likadana som jag redan haft men de gamla är trasiga.


Börjat jobba...trött...

Min första dag på vanliga jobbet var igår måndag. Jag kan säga att jag är helt slut efter arbetsdagarna. Efter middag och lite gos med barnen beger jag mig till stallet och rider och fixar med pållen. Inser att det nog får räcka med att rida 2 dgr veckan och låta medryttaren ta resten ett tag framöver annars glömmer väl mina små godingar hur jag ser ut...

RSS 2.0