Husutställning idag

Vet inte om det heter så, husutställning men vi ska iallafall till Alsike och titta på nya hus. Vi är lite småsugna på att köpa nyproduktion och kanske bosätta oss lite mer på landet. Drömmen är ju en mindre hästgård men det verkar svårt att hitta något som passar vår plånbok. Det finns ju några gårdar i närområdet men de går lös på 5 miljoner och uppåt. Detta hus finns på utställningen, visst är det fint?



http://www.modulenthus.se/hus/hus.asp?id=43

Vår fd bil på tv imorgon

Vi sålde ju vår gamla Volvo till SVT för ett tag sen och de sa att de skulle ha den i en tv-produktion. Häromkvällen såg vi trailern för tv programmet på tv och där var bilen, i en actionscen (ha,ha) nja nåväl i en krocksituation iallafall i Stockholms innerstad. Serien heter "Familjen Babajou" och sänds i SVT 1 kl. 20 imorgon måndag om nu någon skulle vara intresserad av att se bilen (eller serien). Bilen är iallafall vinröd med regnr DCU osv. Kanske mest kul för mig och maken...Det närmsta kändisskap som vi någonsin kommer. Räknas det här som våra 15 minuter of fame? Hoppas inte det....


Bortflugen kanariefågel

Imorse vid halv åtta knackade det på dörren (jag var inte hemma, morgonfodring) och där på farstubron stod en okänd man. Han undrade om det var vi som hade fågelbord på baksidan av huset. Nej sa maken det har vi inte men grannarna har. Då säger den mystiske mannen att deras kanariefågel har rymt och att han har sett den på baksidan av våra radhus, vid fågelborden. Det är uppenbart att det är mycket viktigt för honom att få tag på den lille rymmaren och han säger  att den betyder mycket för barnen. Sen sticker han iväg igen för att göra ett försök att fånga fågeln. Inte så stor chans att han lyckades tror jag iallafall. Vet tyvärr inte hur det gick för honom för vi hade nog med morgonbestyren när jag väl kom hem. Ska hålla utkik efter något gult bland blåmesarna och koltrastarna när jag kommer hem idag.

Tittat på hus med stall!

Oj, oj, oj vad speedad jag känner mig. Igår tittade vi på ett hus på landet med två boxplatser och stor tomt. En riktig idyll.  Typiskt mig att gå igång och rastlöst börja grubbla och drömma om hur livet skulle kunna bli om man bodde där. Hade så svårt att somna igår kväll, tankarna gick runt. Huset är iallafall på 120 kvm och tomten är på över 6000 kvm. Under visningen igår pratade jag med en tjej som pysslade med sin häst i stallet. Frågade henne om det fanns några bra ridvägar i området och svaret var bättre än väntat  "Ja och det finns ridhus där man får hyra in sig en kvart skrittväg bort" och  "Där finns det också preparerade ridvägar där man får rida". Hon sa att hon gärna hade kvar sin häst där eftersom hon bodde granne så man kunde hjälpas åt med stallet. Jatack! Enda smolket i bägaren är att det visade sig vara lite för hög fukthalt i luften i krypgrunden så det måste vi undersöka närmare. Hoppas, hoppas....  


Uteritt med Raj

Fick erbjudande om att rida Raj igår, en stor valack i stallet som mäter 1,74 i mankhöjd. Det tackade jag ja till och till sällskap fick vi Linda och Ullmus eftersom Raj inte är så förtjust i att vara själv. Vi red ut och lyckades undkomma regnet som strilade till och från. Vi red på i ganska bra tempo så jag blev faktiskt lite andfådd och svettig och pållen också. Han var jättesnäll och skötte sig fint.

Jag såg något gulligt på tv häromdagen. Det var ett inslag som handlade om vårdhundar på äldreboenden och hem för dementa och vilken bra effekt det visade sig ha för deras välbefinnande. De intervjuade en dement gammal dam och frågade vad hon tyckte om att hundarna kom på besök och då sa hon: "De är något som flåsar" och sen "leendet går ändå upp hit" och pekade på sina öron. Åhh så sött och charmigt!

Återbesök kliniken idag

Idag var jag och Annika på kliniken och tyvärr såg det väl inte så mycket bättre ut. Positivt är att han är mindre halt på vänster fram på mjukt underlag när man longerar.  Höger bak var detsamma och när han travar på stallgången haltar han fortfarande lika mycket vä fram. Han blev återigen sprutad i alla fyra lederna och ska vila i fyra veckor med lite skrittpromenader. Efter det är det dags för återbesök igen och då kommer veterinären kunna säga hur det blir.

Matilda hade feber igår igen när maken hämtade henne hos dagmamman. Så fort hon avslutat en kur med antibiotika dröjer det bara någon dag så får hon feber igen. Igår tog han henne till lättakuten och de fick ta prover på henne så hon inte också har fått Ecoli bakterier som han haft problem med. Det kommer ta några dagar att få svar.

Känner mig så obeskrivligt trött och orkeslös men det kanske beror på den psykiska påfrestningen av att jag oroar mig för hästen? Haft ont i magen i ett par dagar och mått illa med. Kanske psykiskt, vet inte riktigt. Skönt när allt detta är över, det är så jobbigt att inte veta vad som kommer hända.

Olycksdrabbad dag

Idag har det ju varit värsta snökaoset här i Stockholmsområdet. På väg till stallet ser jag en bil som är krockad, helt intryckt i fronten och står på sidan av vägen. I stallet får jag höra att det är en tjej i stallet som krockat med bilen och hon sitter på akuten och ska röntgas men är som tur är inte allvarligt skadad. Får också höra att när de ska ta in hästarna idag ser de att Hawkie, (en valack i vårt stall) ligger ner och de går fram till honom. Då visar det sig att han har brutit benet så illa att det inte finns något att göra för att rädda honom.  Veterinären kommer ut  och nödslaktar, fy vad tragiskt.
 
Något positivt i allt elände idag var att Sixten såg bättre ut i vänster framben när jag longerade honom för att kolla!!


Fått plats på föräldrakooperativ!

Yes, igår fick vi erbjudande om plats på det dagis som var vårt förstahandsval. Det är ett föräldrakooperativ som verkar jättebra och ligger nära, vi ser huset från vårt vardagsrum.  Bra pedagogik (Emilia Reggio) och en liten småbarnsgrupp med bara 10 barn. På de flesta dagis är de upp till 17 barn i vår kommun. Hon börjar den 5 maj.

Vänner är fint att ha...

Charlie och Sixten leker i hagen









Återbesök på kliniken på fredag nästa vecka, håll tummarna för oss. Tyvärr ser Sixten lika halt ut som tidigare. Han vilar helt och hållet, får små korta promenader men annars är det bara hage på dagarna.

Matildabilder...


RSS 2.0